Onze dienstverlening

ARCUSplus adviseert u bij het vinden van de juiste locatie voor uw bedrijfsvestiging. We doen dit op basis van gedragen en onderbouwde keuzes voor de lange termijn. U loopt daardoor aanzienlijk minder risico’s met de bedrijfsvoering van uw nieuwe verkoopkantoor, productievestiging of distributiecentrum.

Ons locatie-onderzoek is gebaseerd op een stapsgewijze aanpak. Startpunt is een onderbouwd programma van eisen (PvE). Dan volgt de vertaling naar de juiste locatiefactoren – zoals kosten, personeel, logistiek – en de weging daarvan. Vervolgens wordt een groslijst van locaties opgesteld, passend binnen uw zoekgebied. Op basis van gericht bureau-onderzoek en data-analyse leveren we uiteindelijk een shortlist met de meest geschikte locaties op.

Onze meerwaarde

Een gedegen locatie-onderzoek is gebaseerd op feiten en niet op aannames en beeldvorming. Het sluit naadloos aan op uw eisen- en wensenpakket. En wij beoordelen messcherp de kwaliteit en ontwikkeling van het vestigingsklimaat van en het beschikbare vastgoed in de verschillende regio’s. Ook benutten wij onze kennis van en netwerken in deze regio’s om de adviezen aan te scherpen.

U krijgt hiermee:

  • Een transparant en objectief keuzeproces, gebaseerd op marktfeiten en het toekomstpotentieel van steden en regio’s;
  • Een locatiekeuze die niet alleen gebaseerd op lage kosten en beschikbare subsidies, maar ook aansluit bij onder andere uw supply chain, arbeidsmarktvraag en groeiambities;
  • Een onderbouwde keuze die daadwerkelijk bijdraagt aan de stabiliteit van uw onderneming op de lange termijn;
  • Toegang tot lokale netwerken van regionale ontwikkelingsmaatschappijen en specialisten (vastgoed, subsidies, arbeidsmarkt etc.) om uw vestiging optimaal verder te kunnen ontwikkelen.

Onze opdrachtgevers

ARCUSplus adviseert bedrijven die dichter bij hun (potentiële) klanten gevestigd willen zijn, of vanwege kennis- of kostenvoordelen op andere markten willen uitbreiden. In de afgelopen jaren deden wij locatie-onderzoek voor meerdere Nederlandse bedrijven.

Bekijk hier enkele van onze opdrachtgevers.

De diensten van ARCUSplus

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ARCUSplus, neemt u dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Projecten

Lees hier hoe wij specifieke projecten hebben aangepakt voor onze opdrachtgevers

keyboard_arrow_up