Whitepaper XL: 10 jaar blogs, artikelen en whitepapers!

Trade & Invest: the articles

door
in de categorie Whitepaper

Het opgeheven vingertje is een typisch Nederland fenomeen. Naast koopman zijn wij ook dominee. We weten meestal heel goed hoe het moet met en in de wereld. Maar, de gemiddelde consultant weet dit natuurlijk ook! Daarom wordt hij/zij immers ingehuurd. Die kennis, die expertise, die ervaring. Meneer de adviseur, geef ons als leken s.v.p. duiding in de snel veranderende economie. Wat is waar en wat moeten we (anders) gaan doen? Waar liggen onze kansen?

Hoewel? Niet elke ambtenaar of bestuurder zit om een mening verlegen, is onze ervaring. De “zekeren’ onder hen leggen ons juist vaak uit hoe de wereld in elkaar zit. En handelen hier vervolgens op geheel eigen wijze naar. In het metier van het aantrekken van bedrijven en het stimuleren van handelsbevordering zijn we hiervan menig (slecht) voorbeeld tegengekomen. Welkom in de realiteit van hypes, schoten hagel en ad hoc activiteiten. Wat te denken van al die unieke clusters, toffe start ups, state of the art toplocaties en logistieke hotspots! Wij, ja en alleen wij, zijn de oplossing voor slapende tijgers, Brexit slachtoffers en expanderende tech bedrijven. Brazilië, China, India of Vietnam: here we are! Missies, MoU’s, stedenbanden, soft landing programma’s en wat al niet meer. Kortom, je blijft je verbazen.

Ja, dat alles maakt dat enige nuance belangrijk is. Even een stapje terugdoen, met een scherpe en realistische blik. En even de spiegel voorhouden! In de afgelopen tien jaar zijn we daartoe regelmatig in de pen geklommen. Artikelen, blogs, columns en whitepapers; die we op verschillende plekken hebben gepubliceerd. Uiteraard zijn deze publicaties nog te vinden op onze website. Maar een bundeling van dit proza leek ons een goed idee. En het is misschien ook leuk en nuttig voor u, als acquisiteur, accountmanager, bestuurder of beleidsmaker. De reader is namelijk niet alleen een reis door de tijd en actualiteit (Brexit, Corona, de conjuncturele dipjes en hoogtijdagen). U vindt ook veel tips en handreikingen terug, die u in het dagelijkse werk kunt toepassen. Veel leesplezier, daarom. Maar ook een woord van dank, voor de inspiratie die u ons altijd weer bood.

Over de auteur

Meer publicaties

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ARCUSplus, neemt u dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

keyboard_arrow_up