Whitepaper

Wordt Acquisitie Woke? De waarde van bedrijvenacquisitie onder de loupe.

Acquisitie van bedrijven zoals we het kennen staat onder druk. Kavels verkopen en banen binnenhalen: het is een beetje ‘old school’. Misschien is dit ook wel logisch. We hebben in Nederland nauwelijks ruimte en arbeidskrachten beschikbaar, terwijl energie en ook grondstoffen op de bon zijn. Why bother? Ook het maatschappelijk draagvlak valt ondertussen weg. Nieuwe bedrijven? Dat betekent vooral verdozing en verrommeling! Intussen zijn de klimaatambities hoog en wil elke regio een duurzame frontrunner zijn. Volume is daarbij steeds minder van belang, het gaat om ‘waarde’. Eventueel aan te trekken bedrijven moeten (dus) schoon, slim en groen zijn. Een dergelijke ontwikkeling doormaken gaat niet zonder slag of stoot! Vier beren op de weg van volume naar waarde.

Blog

Bouw nú aan uw acquisitiehuis! Vier acties voor een succesvolle Corona-comeback.

Wereldwijd heeft het Corona-virus alles en iedereen in zijn greep. Onze economie wordt hard geraakt. Overheden bieden volop eerste hulp aan lokale bedrijven. De lange termijn raakt daarbij even uit zicht. Het aantrekken van nieuwe bedrijven bijvoorbeeld ligt nu vrijwel helemaal stil. Pas op de plaats maken lijkt een normale reflex. Maar bedenk dat deze storm ooit gaat liggen. Stel dus juist in deze tijd orde op zaken. Werk nú aan de acquisitie van later, zodat u straks gerichter de boer op kunt. Onze checklist helpt u op weg.

BlogNieuws

Heeft de coronacrisis impact op locatiekeuze voor DC’s?

Peije Bruil schreef vorig jaar al dat de locatiekeuze van distributiecentra steeds complexer wordt omdat veel regio’s met grote schaarste aan personeel en ruimte kampten. Inmiddels leven we in een nieuwe realiteit: de coronacrisis. De economie krijgt klappen, toch zullen logistieke bedrijven volgens Bruil beslissingen over locaties moeten nemen. Wordt dat nu eenvoudiger of blijft het een moeilijke zoektocht? Een verkenning in onzekere tijden.

Blog

Bier, beleid of bereikbaarheid? Vijf tips voor steden om talent te lokken en te binden.

Steden wringen zich in allerlei bochten om talent aan te trekken en vast te houden. ‘Human capital’ lijkt immers dé garantie voor een gouden toekomst. Maar ja, niet elke stad beschikt over een kraamkamer of campus met duizenden studenten. En nee, met hippe horeca, bruisende cultbiertjes, flitsende video’s en kekke winkeltjes alleen ga je de oorlog als (middel)grote stad ook niet winnen. Is er dan nog wel hoop voor de gemiddelde provinciestad? Kunnen zij talent iets extra’s bieden? Is de braindrain hier wel te stoppen?

Blog

Acquisitie van circulaire bedrijven lastig? Vier opties voor succes!

Duurzaamheid is geen hype meer maar een stevig ondersteunde doelstelling van ondernemers, onderwijs en overheid (de triple helix). Maar hoe acquireer je deze circulaire, cleantech of ‘cradle-to-cradle’ bedrijven? Is een waterstofvulpunt het ei van Columbus, een energieneutraal bedrijvenpark of toch die geothermische cleantech-campus? Vier opties voor een zinvolle(re) aanpak.

Filters
Herstel
keyboard_arrow_up